NV200 Forum banner
1 - 2 of 2 Posts

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Hoi Nieuw lid hier in het Verenigd Koninkrijk met een Japans geïmporteerde Nissan E-NV200 bestelwagen uit 2016 met een 24kWh batterij.

Ik heb momenteel een probleem met de lichten omdat de LED-voor- en achterlichten blijven branden, zelfs als de lichtschakelaar op de steel is uitgeschakeld. Ik ben er vrij zeker van dat dit model geen dagrijverlichting (DRL) heeft. Mijn vermoeden is dat een lichtrelaiscontact dichtgesmolten is en niet open zal springen. Weet iemand waar het lichtrelais is?

Er is enige achtergrond voor dit probleem. Ik merkte een tijdje geleden dat de achterlichten niet werkten en ik vond een 10A zekering (F7 POS LAMPEN l) in zekeringkast W2 was gewaaid. Ik veranderde het en een paar weken later waaide het weer. Ik controleerde het achterlicht en de bedrading en zag dat het LED-achterlicht aan de bestuurderskant veel helderder was dan het achterlicht aan de passagierszijde (alsof het remlicht altijd brandde). Ook viel het mij op dat de 12V accu binnen een week leegloopt als het busje niet opgeladen/gebruikt wordt. Wanneer de 240V type 1 lader is aangesloten is de laadspanning ongeveer 14,5V. Dezelfde zekering blies 's nachts en ik had alleen een zekering van 20A bij de hand om me thuis te krijgen. Dagen later kwamen er enkele dash-fouten naar voren, zoals een batterijsymbool (de handleiding zegt dat dat een DC / DC-converterfout was). Ik heb de bedradingsboom aan de achterkant van het achterlicht aan de bestuurderszijde vervangen en het felle lichtprobleem verdween, ook de dashboardfouten verdwenen en nu blijf ik gewoon achter met de lichten die de hele tijd blijven branden. Ik heb ook de 12V-batterij vervangen omdat deze bij het testen faalde. Ik moet momenteel de 12V-batterij loskoppelen wanneer het busje niet wordt gebruikt.

Alle suggesties of adviezen zijn van harte welkom.
[/CITAAT]

Het probleem is waarschijnlijk te wijten aan de LED-lampen, zet de originele lampen terug. Ik weet alleen van oudere BMW motorfietsen, hetzelfde probleem als de jouwe, dat het lichtrelais niet de lage stroomsterkte van de LED-lampen ziet
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Het probleem is waarschijnlijk te wijten aan de LED-lampen, zet de originele lampen terug. Ik weet alleen van oudere BMW motorfietsen, hetzelfde probleem als de jouwe, dat het lichtrelais niet de lage stroomsterkte van de LED-lampen ziet
 
1 - 2 of 2 Posts
Top